Op deze pagina geven wij u 10 tips die u kunnen helpen om de DorpsQuiz Bovensmilde te winnen.

  1. U bent niet verplicht alle vragen te beantwoorden. Kies daarom de vragen uit waarvan u het antwoord zeker weet en die u de meeste punten opleveren.
  2. Gebruik naslagwerken en zoekmachines op het internet om de juiste antwoorden te achterhalen.
  3. Zorg ervoor dat u een divers team heeft. Een ideaal team bestaat uit teamleden met veel algemene kennis, teamleden die veel over het dorp weten, teamleden die handig zijn met computers en teamleden die lichamelijk fit zijn. De kwaliteiten van deze verschillende teamleden zijn tijdens de verschillende vragen in te zetten.
  4. Zorg ervoor dat u het invulformulier niet per ongeluk verstuurd. Het invulformulier mag maar 1 keer verstuurd worden. Indien uw team het formulier meerdere keren verstuurd telt de eerste inzending mee voor de punten.
  5. Zorg dat u op de hoogte bent van de inhoud van het reglement. Dit zorgt ervoor dat u tijdens het spel niet het risico loopt op strafpunten of diskwalificatie.
  6. Lees de artikelen op onze website (https://www.ofvbovensmilde.nl/category/activiteiten/dorpsquiz/). Zo krijgt u een beeld over het verloop van de DorpsQuiz tijdens vorige edities.
  7. Verdeel de vragen onder de teamleden. Dit werkt efficiƫnter en zorgt ervoor dat u meer vragen binnen de gestelde tijdlimiet kunt beantwoorden.
  8. Indien u niet in staat bent om een divers team samen te stellen moet u uw strategie daarop aanpassen. Teams die niet in staat zijn om de “doe opdrachten” uit te voeren maken nog steeds kans op de eerste plaats. Zorg er dan voor dat u zoveel mogelijk “theorie vragen” beantwoord. Met het beantwoorden van de theorie vragen zijn ook veel punten te behalen.
  9. Let op schrijf- en spelfouten. Indien het door u gegeven antwoord schrijf- en spelfouten bevat wordt het antwoord niet goed gerekend.
  10. Zorg voor een ontspannen sfeer en vergeet niet om tijdens het spel voldoende te eten en te drinken. Dit zorgt er namelijk voor dat u geestelijk en lichamelijk fit bent.

Wij wensen u veel succes !

Klik hier voor 10 redenen om mee te doen aan de DorpsQuiz Bovensmilde.