Speluitleg

Speluitleg

Als je deel wilt nemen aan onze DorpQuiz is het de bedoeling dat je een team formeert. Een team kan bestaan uit vriendengroepen, sportteams, gezinnen, families enz, enz. Elk team heeft een teamleider. De teamleider schrijft zijn team in bij de organisatie en correspondentie vanuit de organisatie naar het team verloopt via deze teamleider. Op een afgesproken tijdstip en wijze krijgt het team toegang tot zo'n honderd vragen en opdrachten verdeeld over tien categorieën. Binnen een vooraf vastgestelde tijdslimiet moet het team zoveel mogelijk vragen goed beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Voor elke goed beantwoorde vraag of opdracht krijgt het team punten. De vragen en opdrachten zijn heel divers en daarom is het verstandig om zoveel mogelijk kennis binnen het team te hebben. Sommige vragen zullen over ons dorp gaan, andere vragen over bijvoorbeeld sport, natuur, geschiedenis enz enz. Ook zullen er opdrachten zijn waarbij het noodzakelijk is om het dorp in te gaan. Als alle vragen binnen de vooraf gestelde tijd zijn beantwoord kunnen deze worden ingeleverd bij de organisatie. Het team met de meeste punten wint de DorpsQuiz!

Je vormt allereerst een team van maximaal twintig personen. Vind dorpsgenoten die mee willen doen. Dat team kun je opgeven bij het inlogscherm, bereikbaar via het item "Inloggen" rechtsboven in het scherm. Je geeft een teamnaam op alsook jullie primaire contactgegevens. Daarna voeg je de teamleden toe.

Vanaf de start van het spel om 15:00 uur vind je de te beantwoorden vragen onder het kopje "Vragen", welke zijn gesorteerd per categorie. Alle leden kunnen vragen beantwoorden. Ze kunnen zowel inloggen via hun computer als via tablet of mobiele telefoon.